De beveiliging van uw IT omgeving is van cruciaal belang. Als gegevens op straat komen te liggen verliest u niet alleen de controle over de data, maar als het mis gaat ook uw reputatie, uw klanten en uw omzet.

De beveiliging van uw IT omgeving testen
Iedere IT beheerder weet dat een 100% veilige ICT omgeving niet mogelijk is. Maar weet uw IT beheerder ook op welke punten dit geld voor uw organisatie, en is dit risico acceptabel? Doormiddel van een uitgebreide technische inventarisatie komt u er achter waar u uw risico's liggen. Dit is de eerste stap voor het verbeteren van uw digitale weerbaarheid.

Bij SoftEdge laten wij de inventarisatie uitvoeren door een Etische hacker die tijdens zijn bezoek niet alleen een lijstje aanmaakt van computers, apparatuur en software, maar juist vanuit zijn perspectief naar uw IT omgeving kijkt en direct de kritische pijnpunten voor u weet te benoemen. De inventarisatie richt zich op:

  • Uw netwerk infrastructuur
  • Servers, computers en randapparatuur.
  • Software en Services
  • gegevens op netwerk schijven en in databases
  • Uw (technische) beveiligings beleid

Afhankelijk van het kader van de beveiligingstest zal de hacker nu proberen controle over uw systemen te krijgen op dezelfde manier als hoe een onbekende hacker dit zou doen, of beginnen met het rapporteren van zijn bevindingen.
Na voltooiing van het project ontvangt u twee beveiliging rapporten, één geschreven voor de IT beheerder, en één voor de directie.